Новини Корпорації

Ранок відеопоезії у Кам’янці-Подільському

Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ запрошує на знайомство з жанром ВІДЕОПОЕЗІЇ у рамках офіційного відкриття туристичного сезону 2012 у м. Кам’янець-Подільський.

У суботу, 21 квітня з 10.30 до 12.00 у Залі Магдебурзького Права, що на площі Польський Ринок, на прикладі робіт-учасниць Всеукраїнської відеопоетичної премії БУК попередніх років, глядачі матимуть змогу відкрити для себе порівняно новий для України жанр мистецтва. Відеопоезія – це синтез поетичного тексту та ілюстративного відеоряду у різних інтерпретаціях.

Цьогорічна відеопоетична премія БУК, що вручатиметься в рамках фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ уже втретє, складатиметься із конкурсної та позаконкурсної програм. Кращі роботи будуть продемонстровані під час фестивалю, що пройде 6-9 вересня 2012 р.

Нагадаємо, цього року MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у межах Подільсько-Буковинського туристичного кластеру і пройде під гаслом «Один фестиваль – три міста: Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці». Основною «сценою» залишатимуться Чернівці, а до Хотина і Кам’янця-Подільського з читаннями та перфоменсами завітають учасники фестивалю із Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ізраїлю, Молдови, Румунії, України, Польщі, Данії, Нідерландів, Великобританії та США. Програму фестивалю складають поетичні читання, лекції, презентації книг, театральні та музичні перфоманси, поезія в мультиплікації, електропоезія (поезія з електронною музикою).