News Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Czernowitz видає нову книжку Тараса Прохаська «Бурчак»

У вересні 2023 року Meridian Czernowitz видає нову збірку короткої прози Тараса Прохаська під назвою «Бурчак», що вміщує 33 есеї. Обкладинкою книжки стала робота сучасної української художниці Олени Придувалової, чиє картина також була обкладинкою попередньої збірки есеїв автора, а саме книжки «Так, але», за яку Тарас Прохасько отримав Шевченківську премію у 2020 році. 

«Перед тим як щось перетвориться на історію, у пам’яті відбувається процес згадування, ферментації, вигадування. Це дуже нагадує хімічні реакції виноробства: ягоди, сік, сусло, тоді бурчак або штурм, нарешті вино. Певну кількість майбутнього вина історії споживають на стадії бурчака згадування», – розповідає автор – письменник та публіцист Тарас Прохасько.

Перша презентація збірки есеїв «Бурчак» Тараса Прохаська відбудеться на ХІV Міжнародних поетичних читаннях Meridian Czernowitz та винно-книжкових дегустаціях Book’o’Wine (8–10 вересня 2023) у Чернівцях. Запрошуємо 9 вересня о 16:30 у РК «Бартка», 2 поверх (вул. Головна, 124), модерує Євгенія Лопата. 

Організатори також забезпечують трансляцію наживо, тож усі охочі можуть долучитися до презентації онлайн в день і час проведення на офіційній сторінці Meridian Czernowitz у Facebook, або пізніше переглянути подію у записі. Презентація відбувається за підтримки Українського інституту книги.

У книгарнях України книжка з’явиться у середині вересня, втім вже зараз придбати збірку можна ексклюзивно в офіційній інтернет-книгарні видавництва за посиланням: https://shop.meridiancz.com/shop/burchak-taras-prohasko

Бурчак [Текст] / Тарас Прохасько. – Чернівці : Видавець Померанцев Святослав, 2023. – 128 с.