News Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Mykolaiv-Kherson-Zaporizhzhia 2023

Окрім Поетичних Meridian Odesa 2023, що відбудуться 3-5 листопада в Одесі, команда Меридіану та українські літератори Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик і Сергій Жадан вирушать із виступами на південь України
️У понеділок, 6 листопада з 17:00 до 21:00 у кінотеатрі «Батьківщина» (вул. Маріупольська, 9) відбудуться Поетичні читання Meridian Mykolaiv 2023.
❗️Вхід вільний за попередньою реєстрацією https://shorturl.at/qPUV5
️У вівторок, 7 листопада відбудуться Поетичні читання Meridian Kherson 2023.
️У середу, 8 листопада з 17:00 до 21:00 в укритті-просторі «Незламний Хаб» (вул. Вячеслава Зайцева, 9 / колишній «ПК Орбіта») відбудуться Поетичні читання Meridian Zaporizhzhia 2023.
️Модерує Валентин Терлецький
❗️Вхід вільний за попередньою реєстрацією https://shorturl.at/dikLM
Сергій Жадан презентуватиме нову поетичну збірку «Скрипниківка». 50 і 1 вірш, написані до і після великого вибуху, зібрані разом, поєднані відчуттям мови, яка так болюче зникає, але потім обов’язково повертається.
Андрій Любка презентуватиме свою майбутню книжку «Війна з тильного боку», у якій зібрано есеї автора про його волонтерство після початку повномасштабного вторгнення.
Ярина Чорногуз презентуватиме свою збірку «[dasein: оборона присутності]». «У цій добірці, — пише Ярина, — промовлятиме моя пам’ять про Скадовськ і морське узбережжя Херсонщини, Сєвєродонецьк та Маріуполь, висоти над Новоайдаром, дорогу Бахмут‒Лисичанськ і села по той бік Сіверського Дінця, річки, яка стала українським Стіксом.»
Ірина Цілик прочитає нові вірші та прозу, написані після початку Великої війни.
Проєкт реалізується за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI).