News Новини Корпорації Новини Фестивалю

«Щось зі мною не так» Андрія Любки – виходить перша книжка Meridian Czernowitz від 24 лютого

Спеціально до ХІІІ Meridian Czernowitz в однойменному видавництві виходить збірка різносюжетних текстів Андрія Любки, написаних впродовж 2020–2021 років. Це книжка пригод і настроїв, реальних історій і автобіографічних вигадок, універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів.

«Цю книжку я здав у видавництво ще в листопаді, тобто в іншому житті, – розповідає письменник.Вийти вона мала у квітні, а перша презентація планувалася на «Книжковому Арсеналі» в Києві. Які прекрасні і водночас наївні були ці плани! Але мені все одно здається, що факт виходу художньої книги під час війни – це сам по собі акт спротиву. Маленьке диво. Можливе завдяки ЗСУ і моїм читачам. Ясна річ, сьогодні є значно нагальніші потреби за книжки, та я все ж маю нахабність вірити, що й книжка може підняти комусь настрій, додати втіхи, допомогти на кілька годин забутися і втекти від болісної реальності. Книга мала бути весела і трохи лірична, як і попередні збірки моєї короткої прози – «Спати з жінками» і «Саудаде». Та не знаю, чи вийшла вона такою, бо щось зі мною не так…»

«Створити обличчя книжки люб’язно погодився Матвій Вайсберг. Його картина стала обкладинкою видання», – коментує видавець і президент Meridian Czernowitz Святослав Померанцев.

Перша презентація «Щось зі мною не так» відбудеться на ХІІІ Міжнародних поетичних читаннях Meridian Czernowitz (2–4 вересня 2022) у Чернівцях.

Видання здійснено за дружньої підтримки видавництва Klett-Cotta (Штутгарт, Німеччина).

Книжка коштуватиме 275 гривень. Із 19 липня до 5 серпня видавництво запускає передпродаж: «Щось зі мною не так» можна придбати за ціною 225 гривень за посиланням.

Щось зі мною не так [Текст] / Андрій Любка. – Чернівці : Видавець Померанцев Святослав, 2022. – 256 с.