Новини Корпорації Новини Фестивалю

Юрій Іздрик видає в «Меридіан Черновіц» поетичний фотоальбом «NAKED ONE»

Спеціально до ХІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ світ побачить нова книжка прозаїка, поета і музиканта Юрія Іздрика «NAKED ONE». За жанром – це поетичний фотоальбом, в якому вірші автора (верлібри й римовані) поєднались із його ж знімками в стилі ню, зробленими фотомайстринею Настею Теліковою. Як ідеться в анотації, ця книжка – «своєрідний coming out зрілого чоловіка, зневіреного як у силі поетичного слова, так і в силі воскресаючого духу. Залишається тільки тіло. Смертне тіло. Оголене тіло. NAKED ONE».

За словами Юрія Іздрика, «ідея організувати повноцінну фотосесію ню (з неясними перспективами – фотовиставка? фотоальбом?) вертілася в моїй голові вже давно, років 10, мабуть. Проте, як то зазвичай у житті трапляється, усе склалося аж тепер – і знайомство з Настею Теліковою, чудовою фотомайстринею, і пропозиція нового видання від MERIDIAN CZERNOWITZ – усе змонтувалося в ідею спроектувати поетичний фотоальбом, межово відвертий як текстуально, так і візуально. Результатом і стала книжка «NAKED ONE». Не думаю, що на тлі пандемії епатажність цього проекту викличе якийсь скандал (естетика там усе ж перемагає епатаж), проте саме в ситуації пандемічних обмежень «NAKED ONE», сподіваюся, нагадає про один із найактуальніших лібертаріанських лозунгів: «Моє тіло – моє діло». А крім того (це вже цілком приватна опція), «NAKED ONE» – мій метафоричний, а водночас і цілком буквальний fuck цьому світу. Маю право. Бо дістало. Бо 58+».

Перша презентація книжки відбудеться 5 вересня онлайн під час ХІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.

Окрім поетичного фотоальбому Юрія Іздрика, на початку осені в «Меридіані» з’являться друком ще чотири нові книжки: збірка віршів «За такі гріхи Бог ще подякує» Тані Малярчук, поема-трактат харківського футуриста Володимира Гаряїва «Метафізичний реквієм», а також прозові – «малий український роман» Андрія Любки та «Порт Житана» Олеся Ільченка.