Новини Корпорації Новини Фестивалю

Сергій Жадан поділився планами щодо перебування на резиденції “Пауль Целан 100” у Чернівцях

У Літературному целанівському центрі відбулася пресконференція учасника резиденції “Пауль Целан 100” Сергія Жадана. Модераторка: кураторка проєкту “Літературні Дні Пауля Целана 2020” Євгенія Лопата.

Найближчими днями за участю автора в Чернівцях відбудуться такі події:

14 липня, вівторок, 18:30 – відкриття виставки графіки художника Олександра Ройтбурда до книжки Сергія Жадана «Тамплієри» (2016). Під час відкриття відбудеться автограф-сесія Сергія Жадана. З вітальним словом виступить головний рабин Чернівецької області Менахем Мендель Гліценштейн. Виставка працюватиме щодня з 14 до 18 липня з 13:00 до 20:00. Вхід вільний (тільки в масках). Захід відбувається у рамках проєкту «Czernowitz сьогодні: світське культурне єврейське життя 2020» за підтримки Dutch Jewish Humanitarian Fund. 

17 липня, п’ятниця, 18:30 – дискусія про Пауля Целана та поетичні читання за участю Сергія Жадана та Катерини Калитко. Модератор: Олександр Бойченко. Локація: Літній театр у парку ім. Т. Шевченка (вулиця Садова, 1А). Вхід вільний (тільки в масках).

Проєкт “Літературні Дні Пауля Целана 2020” відбувається за підтримки Kulturstiftung des Bundes в кооперації зі штутгартською спілкою Ukrainisches Atelier für Kultur und Sport e.V.

Фото Макcима Козменка