News Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає дебютну збірку оповідань Романа Малиновського

В останній день літа, спеціально до ХІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, світ побачить «Солодке життя» збірка 13 оповідань українського письменника Романа Малиновського.

«У цій книжці кожен зможе знайти історію для себе і про себе, ― розповідає Роман Малиновський. У ній багато про стосунки між чоловіком і жінкою: про те, що залишається прихованим навіть поміж найближчими людьми. Це історії про неможливість остаточно пізнати іншу людину. Часто я обирав геополітичну площину, щоб створити тло для подій ― таких оповідань у книжці п’ять ― і виводив оповідь за межі політичних кордонів. Та перш за все я прагнув наповнити ці історії ніжністю і пристрастю, загадковістю і таємничістю, чуттєвістю і піднесенням. І, звичайно, доброю іронією, яка, сподіваюся, подарує читачам кілька лагідних посмішок».

«Одна з особливостей “Солодкого життя” драматургія, ― каже президент Meridian Czernowitz, видавець Святослав Померанцев. Уже вдруге ми видаємо збірку короткої прози у формі клепсидри, де кожне оповідання віддзеркалюється, тематично або настроєво: перше в останньому, друге у передостанньому, і так до середини. Лише центральне оповідання збірки “Дольчевіта” не має віддзеркалення. Адже в клепсидрі має бути горло посередині».

Ці історії кінематографічні, вони дарують відчуття присутности, тактильности, перебування всередині. Цей ефект посилюють обкладинка та ілюстрації, створені для збірки художницею Андріаною Чуніс.

Перша презентація збірки відбудеться на фестивалі Meridian Czernowitz (3-5 вересня) за участі автора, Романа Малиновського, та літературного редактора цієї книжки, письменника Юрія Андруховича.

До 31 серпня триває також передпродаж тут.

 

Солодке життя [Текст] / Роман Малиновський. — Чернівці : Видавець Померанцев Святослав на замовлення Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, 2021. — 176 с.

ISBN 978–617–8024–18–5