Новини Корпорації Новини Фестивалю

У Чернівцях розпочався ХІ фестиваль “Meridian Czernowitz”

Цього разу заходи об’єднані фокусною темою «Слідами Целана» і завершують трирічний проєкт «Пауль Целан 100»

4 вересня розпочався ХІ Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Czernowitz». Із вступним словом виступили президент та директорка літературної корпорації Святослав Померанцев та Євгенія Лопата. Цього разу заходи об’єднані фокусною темою «Слідами Целана» і завершують трирічний проєкт «Пауль Целан 100».

«У ювіляра, чиє століття ми цього року відзначаємо, є вірш, у якому ліричний герой годує з руки осінь. Він годує її листям. Назва цього вірша звучить актуально: «Корона». Я чомусь упевнений, що йдеться про буковинську осінь. Поет із нею дружив, вона знала його в лице і чула шарудіння його чернеток», – зазначив Святослав Померанцев.

В умовах жорсткого карантину та внесення Чернівців до «червоної зони» провести фестиваль видалось непростим завданням. Тому організатори вирішили дещо змінити формат заходу задля безпеки його учасників, гостей і жителів міста. Усі події, крім автограф-сесій, пройдуть онлайн. Трансляції відбудуться на офіційній сторінці Meridian Czernowitz у Facebook та сторінці медіапартнера Суспільне: Буковина.

#CivilSocietyCooperation

Фото Василя Салиги