Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Czernowitz потрапив до списку 100 географічних брендів України за версією «Forbes Ukraine»

У новому випуску за липень-серпень 2020 року журнал відібрав 100 брендів, «в основі яких є любов до рідного міста, села, місцевості. Ці приклади говорять: пристрасть працює». Чернівецька область представлена тут брендом Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ.

Бренд – це сукупність всіх проявів, за якими його носій прагне бути впізнаваним. «Потрапляння у «Forbes Ukraine», – запевняє президент «Меридіану» Святослав Померанцев, – це капіталізація не тільки бренду Meridian Czernowitz, а й усієї області. Світ бачить наше сучасне обличчя та асоціює з інтелектом, культурою, літературою. Дякую ініціативній групі, робочій команді, партнерам та друзям «Меридіану». А ще своєму дядькові Ігорю Померанцеву, який благословив мене йти саме цим шляхом».

«Для команди MERIDIAN CZERNOWITZ це цілком заслужене визнання, – стверджує член ініціативної групи фестивалю, письменник і перекладач Сергій Жадан, – а для Forbes правильний стратегічний хід включати до цього списку не лише алкогольні бренди, політичні чи економічні проєкти, а й культурні. Це правильне розуміння того, що відбувається у суспільстві й на що воно орієнтується. А для Чернівців це б могло бути ознакою того, що «Мерідіан» слід підтримувати і шанувати, тому що це пам’ятка, емблема міста. Мені страшенно симпатично, коли міста асоціюють не з певними одіозними політиками чи економічними або фінансовими монстрами, а з такими культурно-гуманітарними чи освітніми ініціативами», додає письменник.

Більше інформації про MERIDIAN CZERNOWITZ та інші бренди можна знайти у свіжому випуску журналу «Forbes Ukraine».

Довідка.

Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ – дійство, побудоване на фундаменті культурної спадщини Чернівців, продукт генної та історичної пам’яті його мешканців. Метою фестивалю є повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами. Фестиваль діє з 2010 року щорічно.

Головне фото Василя Салиги