News Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає вояж-роман Олеся Ільченка про (не)солодкий світ сучасного українця на Заході

У листопаді 2021 року Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ видає вояж-роман «SWEET СВІТ» Олеся Ільченка – дотепне і захопливе плетиво з життя деяких українських експатів ХХІ століття.

«SWEET СВІТ» – своєрідна одісея з бурхливим морем сучасності, з її звабливими і владними жінками, спокусами дорогого життя і його небезпечним напівкримінальним зворотним боком. Водночас це своєрідний путівник старовинними й екзотичними, далекими і близькими містами та країнами, пустелями й райськими островами, а заодно – і карта щонайкращих вин, місцевих трунків і страв. Та за всім цим примарним солодким світом герої роману шукають справжні почуття і емоції, прагнуть віднайти себе і свою Ітаку.

«Ідея роману «SWEET СВІТ» виникла, звісно, завдяки моєму тривалому, постійному життю за кордоном, спостереженнями за людьми різних майнових станів, націй, професій, і перш за все – через знання життя тих українців, які мешкають в Європі не як звичайні заробітчани, часто сезонні, а як високооплачувані фахівці, яких міжнародні корпорації, фірми запросили працювати в певних країна, ― розповідає автор роману Олесь Ільченко. ―Життя цих людей мало знане за межами їхнього кола, тим більше в Україні. Вони часто дотичні до верхніх верств, «вершків» місцевого суспільства, з усіма принадами і вадами такого. Часто життя «топ-українців» сповнене неймовірних поворотів, навіть пригод».

Але той «солодкий світ» має і зворотній бік, звісно. Перевтома від роботи, спокуси консюмеризму, гонитва за «статусом» серед громадян країни перебування часто обертається нервовими зривами, депресіями, розлученнями і навіть суїцидами суперуспішних, заможних людей.

«Один письменник якось зауважив, що, на жаль, немає сучасного українського крутійського роману, який описує пригоди сучасного українця в західному світі. Тепер такий роман рідкісного для нашої літератури жанру і нової теми існує», ― додає автор.

К У П И ТИ    К Н И Ж К У  

О Н Л А Й Н  

Sweet світ [Текст] / Олесь Ільченко. – Чернівці : Видавець Померанцев Святослав на замовлення Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz, 2021. – 328 с.