Новини Корпорації Новини Фестивалю

Юрій Андрухович прочитав уривки зі свого нового роману

У рамках ХІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz письменник розповів про свою нову книгу. Назва роману – “Радіо Ніч“, який опублікують у грудні цього року.

5 вересня український письменник Юрій Андрухович прочитав уривки зі свого нового твору – “Радіо Ніч“. Герой роману – нічний радіоведучий, який транслює сумні пісні та розповідає історії на радіостанції “Смуток”.

Ідею створення своєї роботи автор обґрунтував так: “раптом я не зможу більше писати, чим би я займався? І я думаю, що відкрив би свою власну радіостанцію, яка тільки вночі передавала сумну музику, а я би там час від часу щось говорив… у ніч. І я назвав би це радіо «Смуток». Герой мого роману працює на такому радіо.

Модерував захід Олександр Бойченко, який є літературним редактором книги. Під час розмови Юрій Андрухович зачитав два уривки з майбутнього тексту. Один із них виглядає так:

У вибляклому літі, під вітрами. Під кронами дерев, у шелестінні, Потрібно залягти в річки й озера, мов ряска, під якою щучі тіні.

Здобуде тіло легкість і тоді З води здіймаєш руку – вітер влітку. Найлагідніше сколихне її, Прийнявши за легку замсмаглу вітку.

Опівдні небо шле сонливу тишу – закриєш очі, ластівками повні. Намул нагрівся, бульбашки ж засвідчать: крізь тебе щойно риби йшли безм+овні.

Окрім презентації тексту, Юрій Андрухович представив картину львівського художника Влодка Костирка, яка стане обкладинкою  роману “Радіо Ніч”.

#CivilSocietyCooperation

Фото Василя Салиги