News Новини Корпорації Новини Фестивалю

9–10 вересня 2023 року у Чернівцях відбудуться I Винно-книжкові дегустації Book’o’Wine

«Від самого початку проведення Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz і впродовж усіх чотирнадцяти років його існування незмінною складовою було і залишається вино. Один із засновників фестивалю, поет із Чернівців та винний критик Ігор Померанцев зазначив, що особливий успіх Меридіана полягає в тому, що поруч із ріками поезії течуть ріки вина», — пояснює ідею створення Буковайну президент Святослав Померанцев.   
Винно-книжкові дегустації Book’o’Wine — це частина Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz, частина контенту яких цьогоріч також спрямовується на тему вина. У програмі дегустацій — винно-гастрономічна й літературно-дискусійні складові.

Винно-гастрономічна програма:

  • дегустації-ярмарок-продаж вина від українських виноробних господарств: «Біологіст», «Ковач»,  «Колоніст», Stakhovsky Wines, буковинських виноробів та ін. Вино можна буде продегустувати, придбати по келихах та у пляшках за цінами виробників;
  • дегустації-ярмарок-продаж крафтового м’яса та сиру;
  • лекції-дегустації від виноробів-учасників.

Літературно-дискусійна програма:

  • «Винно-поетичний вечір» Ігоря Померанцева, читання «Оповідання під келих. Найновіші сторінки майбутньої прози» Юрія Андруховича, презентація нової збірки короткої прози «Бурчак» Тараса Прохаська, публічна розмова Сергія Жадана та відомого тенісиста і винороба, а зараз військовослужбовця Сергія Стаховського «Війна. Культура. Спорт. Вино», автограф-сесія учасників Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz;
  • книжкова крамниця.  

Book’o’Wine залучає три поверхи РК «Бартка» по вул. Головній, 124: на 1-му поверсі — дегустації-ярмарок-продаж, на 2-му поверсі відбудуться літературно-дискусійні заходи та розмістяться книжкова крамниця і дитяча кімната з аніматорами, а на 3-му — лекції-дегустації від виноробів. Графік роботи Book’o’Wine: 9 та 10 вересня, з 12:00 до 21:00.

На офіційному відкритті й закритті Book’o’Wine відбудуться аукціони на підтримку ЗСУ за участі організаторів та письменників Меридіана — Сергія Жадана і Андрія Любки. 

Вхід на літературно-дискусійні заходи та лекції виноробів — безкоштовний. Вартість вхідного квитка на дегустації-ярмарок-продаж — 300 грн за 1 день.

Детальна інформація про Book’o’Wine та програма заходів будуть оприлюднені на офіційних сторінках винно-книжкових дегустацій у Facebook та Instagram. Повну програму ХІV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz можна знайти на офіційному сайті та в соціальних мережах корпорації. 

«Після Перемоги винно-книжкові дегустації виллються на вулиці та площі Чернівців повноцінним винним фестивалем», — підсумовує Святослав Померанцев.

Book’o’Wine створений Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz у співпраці з РК «Бартка» і «Гойра Груп».