Новини Корпорації Новини Фестивалю

Сергій Жадан презентує дві нові книжки наживо

У середині квітня у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ з’являться друком збірка віршів Сергія Жадана «Список кораблів» та п’єса «Хлібне перемир’я». Оскільки анонсований раніше тур автора у 8 містах України не відбувся з очевидних причин, хочемо повідомити, що письменник презентує їх наживо.

Зустрічаємося 16 квітня: 

  • 21:00 у прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА та UA: ХАРКІВ дивіться презентацію нових книжок.
  • 22:00 долучайтеся до інтерактивного спілкування з автором на фейсбук-сторінці UA: КУЛЬТУРА. Стрім ітиме також на офіційних сторінках Meridian Czernowitz та Сергія Жадана. Під час заходу письменник відповідатиме на ваші запитання.

Замовити книжки можна на офіційній сторінці видавництва у Facebook.

Одночасно з паперовою вийшла й аудіокнижка «Список кораблів», яку начитав сам автор. Шукайте її в першій українській аудіокнигарні АБУК.

 

Довідка.

«Список кораблів». Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша і найболючіша книга автора.

«Хлібне перемир’я». Що робити, коли не довіряєш навіть найближчим рідним? Як вибиратися з пастки, до якої сам себе загнав? Кому можна розповісти про найважливіше, якщо мову зламано, а вміння слухати й розуміти залишилося в довоєнному минулому? Події п’єси «Хлібне перемир’я» відбуваються влітку 2014 року. Історія однієї смерті поступово перетворюється на історію цілого покоління, на історію стосунків між дітьми та батьками, на історію зради й недовіри, сповнену комічних слів і трагічних сенсів, поєднувати які так досконало вміє Сергій Жадан. Війна триває, і жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран: вони й далі нитимуть, назавжди змінюючи життя людей, які зовсім не збиралися воювати.