Новини Корпорації Новини Фестивалю

«Тінь у профіль»: світ побачив роман про свободу і подолання страхів

Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ видала роман письменниці Олени Андрейчикової «Тінь у профіль». На початку року книжка побачила світ російською, а тепер – і українською мовами. Видання відрізняються також зовні. Російськомовна книжка чорного кольору, а українська – червона.

«Мене багато разів питали, чому немає книжки українською, – говорить авторка. – Було дуже страшно, чи зможу я зробити це самостійно, чи краще запросити доброго перекладача. Але ж ця книжка якраз про страхи та їх подолання. Краще робити, ніж боятися. Тож поступово намагаюся покінчити зі всіма своїми страхами, крім одного: я боюсь боятися. І вже почула відгуки –  українська версія навіть краща».

Роман «Тінь у профіль» ставить перед читачем питання, що може собі дозволити жінка в сучасному світі. На Сході, на Заході, в далекій незрозумілій країні чи сусідній кімнаті? Жінка, що перебуває в полоні віковічних забобонів, чи та, яка вважає, що їй вдалося подолати їх?

У книжці показана історія одного забороненого кохання, заснована на реальних подіях. Кожен із героїв роману переосмислює своє ставлення до життя і свободи. Серед них – Хельга, наївна вчителька з Данії, яка мріє про довічний шлюб; її обранець, вдавано байдужий американець Хок; жінка, що вимушено переїхала з України в далекий Бахрейн та з власної волі прийняла іслам; індус, що втікає з рідної країни, скоївши злочин через зраджену любов та оповідачка, яку вся ця історія спонукає до певних роздумів і кроків назустріч свободі.

Перші презентації книжки вже відбулися під час Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях та Форуму видавців у Львові. Наступна запланована в Києві.