News Новини Корпорації Новини Фестивалю

Тур Андрія Любки 10-14 січня 2023 (за підтримки USAID)

З 10 по 14 січня в Україні відбудеться літературний тур за участі письменника та волонтера Андрія Любки, а також презентація його нової книжки – збірки короткої прози «Щось зі мною не так».
Андрій Любка – автор 3 збірок поезій та 10 прозових книжок (романи, есеї, оповідання). Учасник багатьох українських та європейських літературних фестивалів, окремі твори перекладені 15 мовами світу. Володар численних відзнак та стипендій. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну збирає кошти серед своєї аудиторії на автомобілі, купує джипи та пікапи і відвозить їх на Схід із друзями в різні підрозділи ЗСУ та ТрО. Перший автомобіль для бійців письменник придбав 19 квітня 2022 року. Гроші на нього зібрали за 12 годин. А під кінець 2022 року Андрій Любка придбав і передав у Бахмут вже 100-ий автомобіль. Окрім активного волонтерства та регулярних поїздок на прифронтові території, автор встигає представляти Україну на закордонних культурних подіях і фестивалях, зокрема і з новою збіркою короткої прози «Щось зі мною не так», яка побачила світ у видавництві «Меридіан Черновіц» на п’ятому місяці повномасштабної війни в Україні.
«Для мене цей тур – це передусім перекличка. Щоб побачити давніх друзів, подивитися на улюблені міста, переконатися, що всі ми тут досі в строю і кожен на своєму місці робить щось для перемоги, ― розповідає Андрій Любка. ― Книжка – це місток до людей, і такі зустрічі – це спроба вирвати їх на годинку з тяжкої реальності і взаємно підзарядитися позитивною енергією. Я дуже за всіма скучив і з нетерпінням чекаю таких зустрічей!».
Читання та розмови за участі автора відбудуться у п’яти українських містах:
  Харків – 10 січня, 18:00 (реєстрація на сторінці Харківський ЛітМузей)
  Київ – 11 січня, 18:00, Молодий театр (вул. Прорізна, 17, Основна сцена)
  Івано-Франківськ – 12 січня, 18:00, Підземний перехід Ваґабундо (вул. П. Орлика, 7)
  Львів – 13 січня, 18:00, Велика сцена Театру Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)
  Тернопіль – 14 січня, 18:00, Креативний кластер Na пошті (вул.Коперника 4)
Події відбуваються в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні». Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).
Вхід всі на заходи – безкоштовний. Запрошуємо!