Новини Корпорації Новини Фестивалю

Андрій Любка працюватиме в Чернівцях над есе про Пауля Целана

Із 18 по 25 жовтня у рамках проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020» у Чернівцях перебуває новий учасник резиденції «Пауль Целан 100»,  письменник і перекладач Андрій Любка. Під час свого візиту до нашого міста він працюватиме над есе про творчість Пауля Целана, а також візьме участь в онлайн-дискусії про згаданого поета.

23 жовтня, пятниця, 13:00 – онлайн-трансляція зустрічі з Андрієм Любкою: літературні читання та розмова про Пауля Целана. Модерація: Олександр Бойченко та Євгенія Лопата. Під час заходу учасники говоритимуть про творчість Пауля Целана, перебування на резиденції, а також про нову книжку Андрія Любки «малий український роман», яка вийшла друком у «Меридіані». Дивитися трансляцію можна на сторінці Meridian Czernowitz у Facebook.

Нагадаємо, що у 2018 році Андрій Любка був учасником проекту Meridian Czernowitz під назвою «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність», в рамках якого спільно з Ігорем Померанцевим та низкою німецьких літераторів дискутував про життя та творчість Пауля Целана у п’яти містах Німеччини та в Австрії.

 

Літературна резиденція «Пауль Целан 100», що розпочалася в липні, закінчується у жовтні 2020 року. Наступні етапи проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020» – Літературні дні Пауля Целана у Чернівцях (21-23 листопада), представлення антології «Пауль Целан 100» із двомовними текстами резидентів про Пауля Целана у п’яти містах Німеччини (5-11 грудня) та на Лейпцизькому книжковому ярмарку (27-30 травня 2021 року, Німеччина). Всього буде реалізовано 28 подій.

Проєкт відбувається за підтримки Kulturstiftung des Bundes в кооперації зі штутгартською спілкою Ukrainisches Atelier für Kultur und Sport e.V.