ЛІМ Новини Корпорації

Андрухович презентував книгу “Лексикон інтимних міст”

Стати власником довгоочікуваної книги з автографом, зібралися десятки шанувальників творчості Андруховича.“Раніше взагалі не приваблювала українська сучасна література, але одного разу спробував, взагалі то починалося з аудіокниги “Московіада”, яку я прослухав, і яку начитав сам Андрухович”, – розповів Артур.

Ще за 11 тижнів до презентації – Юрій Андрухович провів гру у “Фейсбуці”. Щонеділі вранці розміщав одну цитату із книги, яка характеризувала певне місто. 10 учасників, які найоперативніше і у найоригінальніший спосіб вгадували місто – у подарунок отримали “Лексикон інтимних міст”. Гості презентації її ще не читали, але вже хочуть відвідати всі ці міста.
Після автографів – читання. Автор зачитує уривки. Ось цей про славне місто Єнакієве.

“Пам’ятаю ту зовсім коротку мить істини, десь на шляху поміж Донецьком та Луганськом усі ми водночас читаємо з дорожнього знаку слово – Єнакієве, після цього багатозначно переглядаємося”, – каже письменник Юрій Андрухович.

І як же без Києва. Тут найбільше Андруховичу запам’яталася помаранчева революція.

“Таке трапляється доволі не часто і Києву пощастило на багато століть уперед, чому саме він переміг у кастингу і отримав право на проведення однієї з найкрасивіших революцій ми не дізнаємося ніколи. Напевно він чимось таки заслужив”, – каже письменник Юрій Андрухович.

Аби написати про всі 111 міст – автор об’їздив Україну, Європу та Америку. У кожному з них – пережив власні пригоди. А тому емоції виклав у різних формах – від есе й оповідань до віршів у прозі.

24 канал