ЛІМ Новини Корпорації

Андрухович закодував «Лексикон…» «одинадцятками»

Містичну цифру із п’яти «одинадцяток» випробує на щастя відомий український письменник Юрій Андрухович. Продаж його нової книги «Лексикон інтимних міст», виданої фестивалем Meridia Czernowitz, стартує у п’ятницю, 11.11.11, об 11-ій годині 11 хвилин, – на Київському міжнародному книжковому ярмарку «Книжковий світ».

«Лексикон…» Андруховича наскрізь пронизаний цифровим символізмом. У книзі – враження письменника від 111 міст, у яких йому доводилося бувати. Останній текст автор завершив 1.01.11, а верстку видання підписував рівно за 11 тижнів до презентації.

– Цифри – важливі для кожного, – сказав Юрій Андрухович кореспондентові «ВЗ». – Вони – своєрідний код реальності, хоча ми можемо й не зауважувати цього. Та як тільки зауважимо, на нас накочується лавина. Одна цифра потягла за собою іншу, а та – ще іншу… Щодо «Лексикону…», спочатку мені просто подобалося дивитися на три одиниці. А згодом ця цифра стала рушієм усієї книжки.

Перед презентацією новинки Андрухович затіяв інтерактивну гру зі своїми читачами. Раз на тиждень на сторінці «Лексикону…» у Facebook з’являлася нова цитата, яку обирав сам автор. Читачі відгадували, яке місто ховається за красномовністю і образністю письменника. Переможців літературної гри назвуть і нагородять 11.11.

«Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича виходить одночасно у двох форматах – паперовому та електронному. Остання версія буде доступною на Obreey Store.

На фото: Найбільший розділ у «Лексиконі…» Юрій Андрухович присвятив Львову, де навчався. А от про рідний Івано-Франківськ не написав.

Галина ГУЗЬО, “Високий замок”