Новини Корпорації

Дмитро Лазуткін з «Червоною книгою» вирушає на захід

20 лютого розпочнеться друга частина туру на підтримку збірки віршів поета і журналіста Дмитра Лазуткіна «Червона книга». Нагадаємо, що наприкінці минулого року автор із презентаціями та дискусіями відвідав центр і схід України. Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

«У кожному з міст Східної та Центральної України, де вже вдалося презентувати «Червону книгу», я зустрічав дивовижних людей, – розповідає Дмитро Лазуткін. Мене завжди вражає якась світла небайдужість, внутрішня свобода читачів і слухачів справжньої поезії. Адже у наш час відчуття слова загострене, особливе. Всі зустрічі супроводжувалися бурхливими діалогами з жартами, доброю іронією та відвертістю. До Західної України я їду з приємним передчуттям бо знаю, що головне не фальшивити перед цією аудиторією і тоді все буде добре. Я хочу бачити очі, які світяться. Я говоритиму до них».

Протягом лютого та початку березня Дмитро Лазуткін із поетичною збіркою «Червона книга» відвідає 7 міст, серед яких:

м. Вінниця – 20.02

м. Хмельницький – 21.02

м. Чернівці – 22.02

м. Тернопіль – 23.02

м. Львів – 24.02

м. Луцьк – 25.02

м. Житомир – 02.03

Детальна програма туру тут

За словами куратора «Мережі» Юлії Пелепчук, під час першої частини туру Дмитро Лазуткін побував у кількох містах сходу України. «Він на власні очі бачив, що там відбувається, спілкувався з людьми і читав їм свої вірші, – додає Юлія. – Тепер Дмитро поїде на захід, щоб поділитись своїми враженнями і подискутувати про побачене».

«Мережа» – це проект, спрямований на налагодження внутрішнього суспільного діалогу в країні. З огляду на те, що відбувається в Україні сьогодні, він є вкрай необхідним. Проект охоплює всю територію України та має літературно-дискусійні майданчики у 29 містах, що слугують прикладом такого діалогу. Література, особливо якісна, є своєрідним мостом, точкою зіткнення для людей як сходу, так і заходу, як півночі, так і півдня України.

Інформаційні партнери: Громадське Культура, Громадське радіо, «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua