Новини Корпорації Новини Фестивалю

Кураторка фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ отримала премію «Молода європейка 2015 року»

Днями у Літературному домі Берліна відбулося вручення премії «Молода європейка 2015 року» німецької фундації «Schwarzkopf. Молода Європа», яку отримала кураторка Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Євгенія Лопата.

Участь у заході взяло багато високоповажних гостей, серед яких: голова Фонду «Молода Європа» Андре Шмітц-Шварцкопф, Надзвичайний і Повноважний посол України в Німеччині Андрій Мельник, керівник політичного відділу Єврокомісії Бернхард Шніттґер, представники Міністерства закордонних справ Німеччини та ін.

Розмір відзнаки складає 5 тисяч євро, які будуть використані як фінансова підтримка перебування переможця в Брюсселі у період з листопада 2016 по травень 2017 року під час практики в Єврокомісії.

«Ця премія означає нагородження всього колективу ініціативної та робочої команд Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, – запевняє Євгенія Лопата. – Оскільки мене відзначили як куратора низки міжнародних проектів цієї організації. У глобальному значенні згадана премія – бажання Європи бачити Україну в своїй родині. А ще – визнання якісного українського національного продукту, завдяки якому створюється сучасне культурне обличчя країни та підтримується позитивна репутація».

Премія «Молода європейка року» присуджується політично активним молодим людям, які своєю діяльністю сприяють «порозумінню між народами та євроінтеграції». Євгенія Лопата отримала її за реалізацію двох проектів – «Поетичного туру  MERIDIAN CZERNOWITZ: Австрія-Україна-Польща-Чехія-Німеччина» за участю українських авторів з публічними виступами і дискусіями на тему нинішньої ситуації в нашій державі та приїзд до України данського поета і перформера Нільсена, який до цього побував у країнах, де проводилися військові операції, у тому числі Іран та Ірак.

Фото: Олександр Населенко