Новини Корпорації

Андрій Любка презентує чернівчанам «Карбід»

30 листопада стартує друга частина всеукраїнського туру на підтримку нового роману прозаїка і поета Андрія Любки «Карбід». Він відбувається у рамках проекту «Мережа», ініціатором якого є команда Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ.

За словами куратора «Мережі» Юлії ПЕЛЕПЧУК, «у межах проекту ми прагнемо об’єднати громадські організації та менеджерів культури з півночі, півдня, центру, заходу та сходу України для створення літературно-дискусійних платформ. Одним із перших кроків на шляху до реалізації цієї мети були презентації книги Сергія Жадана «Життя Марії» у 33 містах України, зараз – Андрій Любка та його «Карбід», а незабаром стартує тур Дмитра Лазуткіна з поетичною збіркою «Червона книга».

Розклад подій за участю автора у м. Чернівці 30 листопада:

13:00 – прес-конференція (Літературний целанівський центр, вул. О. Кобилянської, 51);

19:00 – презентація-дискусія (Літературний целанівський центр, вул. О. Кобилянської, 51).

Вхід вільний.

Протягом листопада Андрій Любка відвідав північ, південь, центр та схід України (в тому числі побував у 4 прифронтових містах). У грудні письменник завітає на захід України. Загалом тур охопить близько 30 міст, в кожному з яких відбудеться два заходи: прес-конференція та літературно-дискусійний вечір.

«Ми проїхали з презентаціями 16 найбільших міст Східної, Центральної й Південної України, – говорить Андрій ЛЮБКА. –  У багатьох із них я побував уперше, тож тур і мені дав змогу краще пізнати й зрозуміти свою країну. Після презентацій відбувалися палкі дискусії, що засвідчили – в Україні існує справжній «голод» на сучасну культуру, читачі з міст, що лежать в стороні від популярних маршрутів, презентацію книжки сприймають як небуденну подію, як своєрідне свято. А у прифронтовому Сєвєродонецьку по книжку прийшов військовий, позивний якого в АТО – Карбід (через вибуховий характер). Наостанок залишився десерт – Західна Україна – найгарніші міста, найвірніші читачі, найспритніші контрабандисти».

Програма туру:

30.11. – м. Чернівці;

01.12. – м. Хмельницький;

02.12. – м. Вінниця;

03.12. – м. Житомир;

04.12. – м. Острог;

04.12. – м. Рівне;

05.12. – м. Луцьк;

07.12. – м. Тернопіль;

08.12. – м. Івано-Франківськ;

09.12. – м. Львів.

«Мережа» це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу ми плануємо організувати ще декілька турів усіма містами мережі за участю письменників, з якими співпрацюємо, а це: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна.

Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Інформаційні партнери: Громадське Культура, Громадське радіо, газета «День», «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua