ЛІМ Новини Корпорації

У Чернівцях “Лексикон інтимних міст” Андруховича розкупили, як гарячі пиріжки

У новій книзі зібрано есеї про 111 топографічних територій, в яких до цього часу побував письменник.

Один з найчитабельніших письменників України Юрій Андрухович презентував у Чернівцях нову книгу “Лексикон інтимних міст”. Серед міст, які тепер сміливо можна назвати інтимними, є і Чернівці. До речі, саме чернівецьке видавництво й видало книгу.
Чи читають чернівчани – питання риторичне: за автографом Юрія Андруховича на новій книжці, яка, між іншим, вартує 111 гривень, а це не надто дешево в порівнянні з іншими українськими виданнями, читачам довелося стояти у черзі близько години. Подібний ажіотаж відбувся і в Києві, де книжку презентували за день до Чернівців.
Насправді, я нумерологією не займаюся, не заглиблювався в неї, але мабуть якийсь символізм за числами стоїть, – сказав Юрій Андрухович, письменник, пояснюючи назву книги.
Незважаючи на те, що книга прозова, видана новим чернівецьким видавництвом від поетичного фестивалю “Meridian Czernowitz”.
Сьогодні в Україні читати модно. Проте, читають, за законами ринку, тільки те, що саме собою є вже популярним і розкрученим. А ім’я Андруховича вже давно стало брендом української літератури.

Новини citi.cv.ua