Новини Корпорації Новини Фестивалю

На MERIDIAN CZERNOWITZ виступили метри української поезії Дмитро Павличко та Іван Малкович (ФОТО)

Метри української поезії Дмитро Павличко та Іван Малкович приїхали до Чернівців на Meridian Czernowitz.

Класики провелий творчий вечір у приміщені музично-драматичного театру імені О. Кобилянської. Приїхали на зустріч із улюбленими поетами чимало чернівчан.

Дмитро Павличко почав виступ із висловлювання про війну та про беззаперечну перемогу українців у ній.

“Від думки людини залежить її поведінка, від думки народу залежить його історія. Я сьогодні на цьому поетичному фестивалі, де присутні німецькомовні поети, представники західної Європи. І всі ми думаємо, що Україна має перемогти у цій жахливій війні, ми всі  у цю перемогу віримо”,-сказав метр.

Поет повідомив, що у залі його підтримує дружина, потім прочитав присутнім три патріотичні вірші. Пізніше він презентував твори із збірки, яка вийшли друком у видавництві Івана Малковича. Вони по черзі читали чернівчанам свої твори.

Справжнім сюрприроз для присутніх став виступ народного артиста України Івана Дерди та Вадима Лісового. Вони виконали найвідомішу пісню Дмитра Павличка “Два кольори”. Автор пісні також заспівав із артистом.

“Збуласася моя мрія – заспівати у присутності поета вічну пісню”, -зізнався Іван Дерда.

Під кінець зустрічі класики залюбки відповідали на запитання присутніх та фотографувалися із ними.

Гості вважають цю подію чи не найбільш очікуваною із усіх подій цьогорічного фестивалю.

“Подивіться, скільки прийшло людей! Молоді поети це чудово, проте послухати живих класиків вдається не часто. Особливо емоційним був момент, коли Павличко підспівував із Дердою. Це пісня, яку знає кожен українець. Рада, що мала змогу побачити і почути її автора “, – розповіла відвідувачка фестивалю Ірина Стеранка.

ФОТО ВАСИЛЯ САЛИГИ

ФОТО ВАСИЛЯ САЛИГИ