Новини Корпорації

MERIDIAN CZERNOWITZ запрошує журналістів на каву з чеським поетом

У середу, 5 листопада, о 12:00 у резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ (вул. О. Доброго, 9, кв. 9) відбудеться неформальна зустріч за кавою із новим резидентом MERIDIAN CZERNOWITZ, чеським поетом, перекладачем і публіцистом Петром Борковцем.

Під час цього заходу закордонний гість розкаже про мету візиту до Чернівців, свої творчі плани, а також поділиться враженнями від перебування в Україні.

Приїзд автора до Чернівців став можливим завдяки сприянню Чеського центру в Києві та Allianz Kulturstiftung (Німеччина).

ДОВІДКА

Петр Борковец (1970)  –  чеський поет, перекладач та публіцист. Вивчав богемістику в Карловому університеті в Празі. Автор великої кількості поетичних книг, найновіші з яких – «Берлінський зошит» (2008), «Любовні поезії» (2012). Від 1992 року працює редактором рев’ю про літературу і культуру Souvislosti/ Взаємозв’язки. Працював редактором щоденної газети MF Dnes, редактором видавництва Lidové noviny, а також  Literárních novin. Нині – вільний письменник та перекладач російської поезії  ХХ століття. Його поезії перекладені майже усіма європейськими мовами.