Новини Корпорації

MERIDIAN CZERNOWITZ, Ляйпцизький книжковий ярмарок та Чернівецька міська рада готуються до створення в Чернівцях міжнародної книжкової виставки

Наприкінці минулого року під час свого візиту до Чернівців директор Ляйпцизького книжкового ярмарку Олівер Цілле запропонував Міжнародному поетичному фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ представити там свій фестиваль та книжкові проекти. Натомість, 7-9 вересня 2012 року під час третього фестивалю, MERIDIAN CZERNOWITZ за допомогою Ляйпцизького книжкового ярмарку і за підтримки Чернівецької міської ради має намір провести міжнародну книжкову виставку у Чернівцях. До цього проекту планується залучити 5-6 видавництв з Австрії, Німеччини, Швейцарії, 2 видавництва з Польщі й 4-5 українських. Головна тема першої міжнародної виставки – видання українських авторів в Європі та закордонних письменників в Україні. Також на виставці будуть представлені книжкові проекти партнерів фестивалю – Німецького культурного центру Ґете-Інститут Київ (Німеччина), Pro Helvetia (Швейцарія), Польського Інституту в Києві та Австрійського культурного форуму.
З 15 по 18 березня 2012 року на Ляйпцизькому книжковому ярмарку MERIDIAN CZERNOWITZ матиме свій стенд. Під час ярмарку команда фестивалю проведе переговори з потенційними учасниками виставки в Чернівцях.
З цієї нагоди відбулася робоча зустріч президента фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Святослава Померанцева та секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина. «Організація книжкової виставки в нашому місті неможлива без участі й сприяння міської влади, − зауважує Святослав Померанцев. Тим паче, що Чернівецька міська рада – Генеральний організаційний партнер фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ і ми уже тривалий час успішно співпрацюємо».
Зі свого боку, Віталій Михайлішин пообіцяв усіляко сприяти втіленню цих планів. «Ми знаємо про ваші наміри запросити іноземні видавництва й обіцяємо свою підтримку в організації виставки. Можемо надати потрібне місце для проведення цього заходу, а також організаційну, фінансову та рекламну підтримку, допомогу з поселенням учасників тощо. Я радий, що у команді фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ маю численних однодумців, які дбають за розвиток туристичної галузі нашого міста і його престиж у Європі», − підсумував секретар Чернівецької міської ради.

На фото: Віталій Михайлішин, Ірина Вікирчак, Святослав Померанцев