Новини Корпорації

“Майбутнє настало отут”

01.06. 2011, з 16.00, Книжковий Арсенал

Останній у програмі цьогорічного Міжнародного ярмарку, кураторський проект Діани Клочко представляє кілька ще не реалізованих книжкових проектів. Ідеї, народжені “людьми книги”, які поєднані хіба спільним уявним простором – проживанням в Україні як у Європі, є спробою  унаочнити не предмет, а  ідеї видань  різних авторів, жанрів, типів..

Для  десяти учасників ці півтори години будуть можливістю продемонструвати (в основному -невербальними методами, за допомогою відео, аудіо, асамбляжу чи перформансу) книжковий проект як такий який народжується і видозмінюється у полі широкий культурних асоціацій та інтенцій.

У такий спосіб глядачі опиняться “на кухні” творення книжки, автори  ідей  матимуть змогу безпосередньо вплинути на хід їх, ідей, трансформації. 10-15 хвилинне представлення кожної ідеї закінчується обговоренням (або промовистим мовчанням чи оплесками), наприкінці можливе інсценізоване голосування за ту чи іншу ідею, а саме: кожна ідея – це папірчик певного кольору, яку усі охочі вкидають на скляну тацю, так візуалізується вибір глядачів.

Деякі з презентованих проектів будуть втілені восени 2011 року, на ІІ Міжнародному поетичному фестивалі Meridian Czernowitz: вплив того, що відбудеться на презентації та обговорені, можна буде побачити буквально через три місяці  – у перші дні вересня, у Чернівцях.

У проекті беруть участь:

1. Дзвінка Матіяш і Наталія Пастушенко, нова проза Дзвінки з робочою назвою “Новели про дощі, троянди й сіль”.

2. Ірена Белаш і Ярослава Хоменко, культурологічний проект, робоча назва “Християнські святі”.

3. Марк Бєлорусець і Алла Заманська, перекладний проект, робоча назва “«Паризький щоденник» Герти Крефнер”.

4. Катерина Паньо з розробниками (імена стануть відомі лише на події), проект електронної книжки власних оповідань у жанрі кібер-панк.

5. Ірина Вікирчак, міжнародний фото-поетичний білінгвальний проект “ПотягЧасу: Відень-Прага-Чернівці”.

6. Діана Клочко з лондонським акустичним ландшафтом, арт-проект “Винарні”.

Технічна підтримка – Наум Кротков