ЛІМ Новини Корпорації

Юрій Андрухович: Вимагайте книжку по 111 гривень

У новій книзі автор розкриває чужі секрети та власні інтимні спогади.

Чернівці стали другим містом, де Юрій Андрухович презентував свою нову книгу «Лексикон інтимних міст». У книзі вміщені 111 есеїв про 111 міст. Продаватимуть «Лексикон» по 111 гривень у 111 книгарнях. Щоправда електронний варіант «Лексикону» вартуватиме вдвічі менше – 55 гривень 55 копійок.

Сам автор на камеру наголошував, що у книгарнях варто вимагати видання по 111 гривень і не більше. До того ж зізнався, що його доля, так званий авторський гонорар, складає 11,1% від кожного проданого примірника «Лексикону інтимних міст».

– Купуючи цю книгу ви вносите свою долю у покращення мого сьогодення, – сміючись додав Ю. Андрухович.

Якщо перший наклад «Лексикону» добре продасться будуть інші, доповнені, тому не такі символічні. У книзі автор розповідає про власні мандрівки, чужі секрети та інтимні ситуації, котрі траплялися з ним.

Щодо символічних дат, Андрухович пообіцяв не повторюватися.

– Повторюватися не хочеться, тому 12.12.12 нічого такого не буде, – стверджує письменник. – Але якби в календарі був би 13 місяць, я би ще щось придумав. А так, хіба якась календарна реформа чи що?

Поки письменник зачитував есе з книги й відповідав на запитання, чернівчани активно розкуповували книгу по 100 гривень, щоб не переплачувати зайвих 11 у книгарнях. Пощастило отримати безкоштовний примірник працівниці Чернівецького художнього музею Ользі Денисовій. Дівчина брала участь у грі в мережі Facebook. Завдання полягало в тому, щоб з уривка відгадати про яке місто йдеться. Ольга першою відгадала місто Венеція, каже що було не важко, адже була там насправді.

Віталія КОЗМЕНКО, газета “Погляд”