Новини Корпорації

Українські письменники читатимуть тексти на підтримку Олександра Бойченка

У суботу, 28 листопада о 17:00 у Домі Освіти та Культури «Майстер клас» (м. Київ, вул. Лаврська, 16 А, 3 поверх) відбудеться благодійний літературний вечір авторів Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ на підтримку публіциста, літературознавця і перекладача Олександра Бойченка.

Участь у ньому візьмуть: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, Олександр Ірванець, Ірена Карпа, Христя Венгринюк, Дмитро Лазуткін, Гриць Семенчук, Борис і Людмила Херсонські, Ірина Цілик.

Також до заходу долучиться Тарас Чубай і Kozak System (acoustic): Іван Леньо, Шерстюк Володимир.

За словами одного з ініціаторів благодійного літературного вечора письменника Сергія Жадана, сьогодні багато хто говорить про взаємопідтримку та самоорганізованість українців. «Вечір на підтримку Сашка чудова нагода подібні розмови підтвердити, – вважає автор.Ми маємо можливість допомогти чудовій людині й доброму письменнику. Гріх цією можливістю не скористатись».

Також під час заходу відбудеться перегляд короткометражного фільму «Хармс і Холмс», створеного  Media Topos Films i Nika Video у жанрі експериментальної абсурдистської відеопоезії. Зйомки відбувалися у Чехії та в Україні. Автор ідеї та головний герой фільму Ігор Померанцев виступає у ролі детектива, який розслідує взаємозв’язок між детективом Холмсом і поетом Хармсом, відвідуючи різні місця англійські міські ландшафти і сади, радянські тюрми і психлікарні у пошуку відповіді на питання: «Що ж поєднувало Холмса і Хармса»? Режисерка фільму Лідія Стародубцева.

Вхід за благодійним внеском – від 100 грн.

Під час заходу можна буде придбати книжки згаданих авторів. Усі кошти підуть на благодійність.

Інформаційні партнери: Громадське Культура, журнал «Країна», «Газета по-українськи», Gazeta.ua, книгарня Є