Новини Корпорації

У Києві презентують книжку Лідії Осталовської “Акварелі”

22-23 квітня у Києві відбудуться презентації книжки польської репортерки Лідії Осталовської “Акварелі” (переклад Андрія Любки).

Випускниця Варшавського університету і журналістка «Ґазети Виборчої» Лідія Осталовська завжди пише про тих, кому в цьому світі найважче: про національні меншини, про жінок, про субкультурну молодь та інших аутсайдерів і марґіналів. Її нова книжка «Акварелі» – це розповідь про один із найменш досліджених ґеноцидів періоду Другої світової війни, жертвами якого були європейські роми. Водночас це історія дивовижного життя чеської єврейки Діни Ґотлібової, яка в Аушвіці на замовлення «ангела смерті» доктора Менґеле малювала портрети ромів, а після війни вийшла заміж за відомого діснеївського мультиплікатора Арта Бебіта і зробила успішну кар’єру, після чого спробувала відсудити в музею Аушвіц-Біркенау власні акварелі.

________________________________________________________________________________

22 квітня, середа

16:00 – зустріч зі студентами НаУКМА (Бібліотека Антоновичів, Синя читальна зала, вул.Сковороди, 2.)
Учасники: Лідія Осталовська, Андрій Любка, Олександр Бойченко

18:30 – презентація-дискусія (Київський академічний музично-драматичний циганський театр “Романс”, пр. Перемоги, 38)
Учасники: Лідія Осталовська, Андрій Любка, Олександр Бойченко.

________________________________________________________________________________

23 квітня, четвер

Події в рамках V Міжнародного фестиваю “Книжковий Арсенал”

16:00 – 16:50 – Сцена Meridian Czernowitz. Публічна дискусія “Українські роми: що ми про них знаємо?”. Презентація книжки Лідії Осталовської “Акварелі” в перекладі Андрія Любки.
Учасники: Андрій Любка, Ірена Карпа, Олександр Бойченко, Іван Леньо.

19:00 – 19:45 – Кафе Європа. Презентація українського перекладу книги «Акварелі» Лідії Осталовської, видавництво «Книги-ХХІ» і Польський Інститут.
Учасники: Лідія Осталовська, Андрій Любка, Олександр Бойченко.

Купити книжку онлайн із доставкою

Партнери проекту: Міжнародний фонд «Відродження», Польський інститут у Києві, Польський Інститут Книжки, Посольство Республіки Польща у КиєвіPaul Celan Literaturzentrum у м.Чернівці