Новини Корпорації

Польська поетка Анета Камінська читатиме вірші про Чернівці

На квартиру-резиденцію MERIDIAN CZERNOWITZ завітала Анета Камінська друг фестивалю, перекладачка поезії з польської на українську, промоутер української культури в Польщі, яка була нашою стипендіаткою у липні 2013 року. У вівторок, 22 липня, о 21:00 у Літературному Целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться літературний вечір за її участю. Модератор зустрічі – Остап Ножак.

Під час презентації авторка читатиме вірші з циклу «Czernowitz Czarowidz», які вона написала протягом минулого року, перебуваючи в нашому місті. «Якось дуже емоційно почуваюся у просторі Чернівців, – зізнається Анета. – Я написала тут близько 100 віршів. Прогулюючись містом, я бачила на будівлях поєднання різних епох, періоди, коли опадає штукатурка і стара фарба та уявляла собі людей, які жили у минулих століттях, чула різні мови, якими вони розмовляли».

У Чернівцях поетка працюватиме над декількома новими проектами, серед яких, зокрема, переклади віршів про ситуацію в Україні: Майдан, Крим, війну на Сході. Після повернення до Польщі Анета планує читати ці тексти на підтримку України.

Фото Володимир Гуцул