Новини Корпорації

Міжнародна стипендія для поетів та перекладачів «MERIDIAN CZERNOWITZ»

Робоча команда Міжнародного  поетичного  фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ  розробляє концепцію міжнародної стипендії для поетів та перекладачів поезії з української мови.

Рішення про створення такої стипендії було прийняте Ініціативою Групою фестивалю у складі: Ігора Померанцева, Петра Рихла, Марка Бєлорусця, Йосифа Зісельса, Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Олександра Бойченка, Сергія Осачука та Святослава Померанцева.

Поети/перекладачі із Європи будуть запрошенні жити та працювати у м. Чернівці на один місяць за  рахунок організаторів. Також, стипендіатам буде запропоновано брати участь у літературних заходах у м. Чернівці та інших містах України, виступити перед студентами гуманітарних факультетів Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича.

Першими стипендіатами стануть поети і перекладачі поезії з німецькомовних країн – Австрії, Німеччини, Швейцарії,  а згодом – з Румунії, Польщі та інших країн.

Розробку концепції планується завершити до  презентації найближчого проекту MERIDIAN CZERNOWITZ –  книги Юрія Андруховича “Лексикон інтимних міст” у м. Київ 11 листопада цього року, після чого інформація з’явиться на офіційному сайті Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ та у засобах масової інформації.

Ірина Вікирчак