Новини Корпорації

MERIDIAN CZERNOWITZ залучився підтримкою німецького посла

У рамках свого триденного офіційного візиту на Буковину Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот зустрівся із секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним, кандидатом історичних наук, перекладачем Сергієм Осачуком та президентом Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ Святославом Померанцевим.

Головною темою бесіди стало планування спільних культурно-мистецьких проектів і, зокрема, проведення цьогорічного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ. За словами Посла, з-поміж багатьох інших, наше місто має два цінних магніти – Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, який нещодавно був внесений до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ, що згуртовує довкола себе багатьох інтелектуалів. Щороку його учасниками стають знані поети з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Нідерландів, США, України, Польщі, Румунії тощо. Захід отримує широкий резонанс у світових ЗМІ, що сприяє привабленню до Чернівців великої кількості туристів, поціновувачів поетичного слова.

На завершення зустрічі пан Посол висловив щиру подяку міській раді за допомогу в організації та підтримці MERIDIAN CZERNOWITZ, який цьогоріч уже втретє відбуватиметься у Чернівцях з 6 по 9 вересня.

На фото: Віталій Михайлішин, Ганс-Юрґен Гаймзьот і Святослав Померанцев розглядають карту локацій фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ 2012.