Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає нову екзотичну книжку Андрія Любки

У середині травня з’явиться друком збірка історій українського письменника і перекладача Андрія Любки «Саудаде». Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ та автор застерігають, що книжка може бути небезпечною, адже після її прочитання «хочеться одночасно вирушити в подорож Балканами, випити келих червоного вина і в зручній ложі театру слухати оперні арії».

Понад шістдесят коротких історій – часом іскрометних, подекуди сумних, почасти автобіографічних, але завжди щирих  – запрошують читача пережити з автором найщасливіші миті мандрів, симфонічних концертів і не завжди успішних залицянь.

«Саудаде» – це до певної міри продовження книжки «Спати з жінками», –  розповідає Андрій Любка, – успіх якої (три перевидання!) був для мене, чесно кажучи, неочікуваним. Чомусь усі звикли говорити, що читачі найбільше люблять романи, оповідання менше, а короткі тексти, історії, колонки, есейчики, замальовки й зовсім ні. Виявилося ледь не навпаки: можливо, у наш час людині зручно читати текст на дві-три сторінки, дорогою на роботу чи просто під час паузи з кавою. Хай там як, а «Саудаде» це збірка з 60 коротеньких історій, сюжетних, іноді пригодницьких, часом автобіографічних; деякі з них розгортаються на Балканах, у Бразилії чи білоруській тюрмі, інші ж у літаку чи в гуртожитку».

Звертає на себе увагу й незвична назва збірки. Як пояснює письменник, він обрав її тому, що «хочеться, аби українці вивчили нове слово. Воно екзотичне, загадкове й смачно звучить». А що означає – запрошуємо дізнатися на сторінках «Саудаде».

Перша презентація книжки відбудеться під час Книжкового Арсеналу в Києві.