Новини Корпорації Новини Фестивалю

Організатори презентували новий фестиваль Meridian Lutsk

З нагоди відкриття Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk відбулась прес-конференція, під час якої було представлено:

Концепцію і мету міжнародного фестивалю у Луцьку, його партнерів, найближчі події. З метою відновлення мультикультурного звучання Луцька, налагодження діалогу між країнами-учасницями через організацію літературно-мистецького дійства було вирішено організувати щорічний Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk. Перший подібний захід відбудеться 6-8 жовтня 2017 року.

Президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, частиною якого є фестиваль у Луцьку,  Святослав Померанцев зазначив:

«Слово Луцьк знову з’явиться, тотально з’явиться у культурному та медійному просторі України і Європи. І для мене як для менеджера це найголовніший показник – кількість і якість міжнародних публікацій у ЗМІ. Ефект такий, що щороку європейські інтелектуали з ефірів авторитетних ЗМІ чутимуть про Meridian Lutsk, а тут назва включає назву міста… Це також підтримає міжнародний авторитет!»

Ініціативну групу Міжнародної Літературної Корпорації Meridian Czernowitz, до якої входять Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Петро Рихло, Марк Бєлорусець, Святослав Померанцев, Йосиф Зіссельс, Сергій Осачук, Сергій Жадан та команду Meridian Lutsk у складі Ельвіри Яцути, Ірини Полєтухи, Дмитра Безвербного, Олександра Котиса, Андрія Роговського.

Інноваційні історико-культурні, мистецькі складові Meridian Lutsk. Однією з тем фестивалю є питання відродження караїмського народу, який протягом останніх шести століть жив на територіях України, Литви та Польщі. У рамках проекту запланована триденна культурологічна прогулянка містом із зупинками у місцях, які репрезентують Луцьк та національні громади.

Поки єдиний меценат фестивалю у Луцьку Роман Бондарук дуже чітко висловився щодо доцільності проведення Meridian Lutsk:

«Маємо проблему війни і  багато-хто каже, що не потрібно зараз займатись культурою, бо треба все на фронт, на фронт. Це не правильно. Ми вважаємо, що обмінявшись культурою з сусідніми народами, ми це виправимо і станемо сильнішими!»

Міжнародний вектор діяльності, країни-учасниці, запрошених  авторів. Meridian Lutsk є унікальним фестивалем, під час якого буде представлено творчість сучасних авторів Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Білорусі, Чехії, Ізраїлю, України. Під час дійства зі сцени звучатимуть тексти мовою оригіналу та в перекладі українською.

«Луцьк – це місто-порт, де «швартуються» мистецькі кораблі різних історичних епох, культур і народів», – прокоментувала подію директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Іміджевий статус фестивалю на всеукраїнському та міжнародному рівнях буде представлено завдяки участі команди на Лейпцизькому книжковому ярмарку, Книжковому арсеналі у Києві, Форумі видавців у Львові, Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ у м. Чернівці. Директор фестивалю у Луцьку Ельвіра Яцута запевнила усіх, що Meridian Lutsk принесе місту неабияку популярність у мистецьких колах: «Такого роду події мають здатність ставати культовими і саме таку планку поставила собі наша команда!».