Новини Корпорації

Катерина Бабкіна презентує книжку про щасливих голих людей

2 квітня розпочнеться тур на підтримку нової збірки оповідань письменниці, сценариста й драматурга Катерини Бабкіної «Щасливі голі люди». Цього разу авторка із презентаціями та дискусіями відвідає західні й центральні області нашої країни. Супроводжуватиме письменницю президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Протягом квітня авторка побуває у 9 містах, серед яких:

2.04. – Вінниця

4.04. – Чернівці

5.04. – Коломия

6.04. – Івано-Франківськ

8.04. – Львів

11.04. – Ужгород

13.04. – Луцьк

14.04. – Рівне

15.04. – Житомир

Детальна програма тут

«Щасливі голі люди» – тематично об’єднаний цикл оповідань Катерини Бабкіної про щастя або, якщо точніше, про те, що стається з нами перед ним. Це історії про покоління тих українців, хто ще краєм життя застав совок і руїну по ньому, хто виріс і зміцнів як міг, радше не завдяки, а всупереч усьому, що з ними відбувалося; про те, як ці люди живуть тепер і взаємодіють зі світом, в якому – і війна, і любов, і еміграція, і Ханой, і Нью-Йорк, і мертві, і живі, і сліпі, і немудрі. І головне – про те, як з цим усім бути щасливим.

За словами Катерини Бабкіної, проект «Мережа» цінний для неї передусім тим, що можна побачити очі якомога більшої кількості своїх читачів. «Книжка написана про важливі періоди для людей мого покоління з різних міст України, – розповідає письменниця. – Тому буде цікаво зустрітися й побачити, ким вони стали, переживши все те ж, що і герої моїх оповідань».

Президент MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев додає: «Кажуть, що дельфіни щасливі, бо завжди знаходяться у медитативному стані, стані трансу. Люди ж медитують по-різному. Одні читають Тору, інші співають «Ом», треті курять кальян, а я слухаю Катерину Бабкіну. Проект «Мережа» має дві основні цілі, – зазначає Святослав, – література як суспільний діалог та література як терапевтичний засіб. Катерина легко та цікаво спілкується, обєднуючи людей, але найсильніша сторона цієї справжньої леді вигрівання запалених місць душі влучним словом. Я хочу бути дельфіном». 

***

«Мережа» – це проект, спрямований на налагодження внутрішнього суспільного діалогу в Україні в умовах збройного конфлікту на сході. З огляду на складні соціальні процеси в країні, проект є вкрай необхідним. Він охоплює всю територію нашої держави та має літературно-дискусійні майданчики у 30 містах, що слугують прикладом діалогу між абсолютно різними людьми. Література, особливо якісна, є своєрідним містком, точкою перетину для людей сходу й заходу, півночі й півдня України. Це можливість не лише ділитися своїми думками, але й зрозуміти інших.

Інформаційні партнери: Громадське Культура, Громадське радіо, «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua, онлайн-книгарня Yakaboo.ua.