Новини Корпорації Новини Фестивалю

“Так чи інакше, хочеться привітати нас усіх із цим ювілеєм” – Жадан про відкриття ювілейного фестивалю Meridian Czernowitz.

У Мармуровій залі Чернівецького національного університету відбулось урочисте відкриття Х Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

Організатори запросили на захід міського голову Чернівців Олексія Каспрука, письменника і музиканта Сергія Жадана та Першого секретаря Посольства Австрії в Києві Флоріана Кольфюрста. Також  на відкритті до гостей з вітальним словом українською мовою звернулася пані Почесний Посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен.

Користуючись нагодою, пан Кольфюрст нагородив президента корпорації “Meridian Czernowitz” Святослава Померанцева Австрійською почесною відзнакою “За науку і мистецтво”. У своїй промові Святослав зазначив, що сьогодні нагороду отримав не тільки він, а й все місто. Цей орден належить творчим людям, котрі писали в Чернівцях російською, українською, румунською, німецькою та іншими мовами.

Сергій Жадан ж завершив свою промову словами: “Так чи інакше, хочеться привітати нас усіх із цим ювілеєм. Він багато про що говорить. Скажімо, про те, що час працює на нас. Звісно, якщо ми не боїмося сприймати його таким, яким він є. З усім його минулим. І з усім його майбутнім”.

 

 

Вадим Герман / Василь Вовк

Фото Василя Салиги

Фінансові та організаційні партнери фестивалю:

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини #CivilSocietyCooperation,  Посольство Німеччини в Україні, Міжнародний фонд «Відродження», Чернівецька міська рада, Літературний целанівський центр, Канадійський благодійний фонд «Українсько-єврейська зустріч», Культурний фонд Pro Helvetia (Швейцарія), Посольство Швейцарії в Україні, Федеральний уряд землі Карінтія, Товариство Георга Дроздовського, Австрійський культурний форум, «Видавництво 21», Німецький культурний центр «Gedankendach», Аудіокнигарня «Абук», спілка Freie Ukraine Braunschweig e.V., ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» – Цархліб, Український інститут книги, Будинок музики «Ремікс», Готель «Буковина», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича,  Почесне консульство Австрії в Чернівцях, Центр культури «Вернісаж», Flora Club, Центр “Апріорі”.