Новини Корпорації Новини Фестивалю

Катерина Калитко та Юрій Іздрик провели поетичні читання

Катерина Калитко та Юрій Іздрик провели поетичні читання. Поетеса презентувала свою збірку “Ніхто нас тут не знає, і ми нікого”. Письменники розповіли присутнім різні версії свого знайомства та згадали старі часи.

“Поезія Катерини – це високий градус драми, розпачу й тривоги. Ось ми маєм її збірку “Ніхто …”, ілюстратором якої я став. Скажу чесно, книжки я не читав, бо ж у мене інше відчуття поезії. Ти не можеш читати і насолоджуватись тим, чого ти сам не вмієш написати. Я не вмію писати верлібри, це вищий пілотаж поезії, до якого не кожен підіймається” – каже Іздрик.

Після презентації Юрій подарував Катерині аплікацію ручної роботи із літер та аксесуарів, що використав при створенні обкладинки її книжки та запросив глядачів на власний виступ.

Читанння своєї поезії Іздрик перетворив на імпровізацію. Поет розповів про дорогу до Чернівців та про складнощі, які його спіткали. Паралельно він загравав із глядачами та читав нові вірші.

Насамкінець автор запропонував гостям відтворити разом одну його з гіп-гоп робіт – реп про місто Калуш.

 

Василь Вовк / Вадим Герман

Фото Василя Салиги

Фінансові та організаційні партнери фестивалю:

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини #CivilSocietyCooperation,  Посольство Німеччини в Україні, Міжнародний фонд «Відродження», Чернівецька міська рада, Літературний целанівський центр, Канадійський благодійний фонд «Українсько-єврейська зустріч», Культурний фонд Pro Helvetia (Швейцарія), Посольство Швейцарії в Україні, Федеральний уряд землі Карінтія, Товариство Георга Дроздовського, Австрійський культурний форум, «Видавництво 21», Німецький культурний центр «Gedankendach», Аудіокнигарня «Абук», спілка Freie Ukraine Braunschweig e.V., ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» – Цархліб, Український інститут книги, Будинок музики «Ремікс», Готель «Буковина», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича,  Почесне консульство Австрії в Чернівцях, Центр культури «Вернісаж», Flora Club, Центр “Апріорі”.