Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Poltava оголосив дати цьогорічного фестивалю

7-9 червня у Полтаві відбудеться ІІ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava. Його учасниками стануть більше 15-ти відомих літераторів зі Швеції та України.

За словами директора фестивалю Олександра Ткаченка, цьогорічний фестиваль порадує топ-письменниками та новими локаціями. «Один день автори та відвідувачі подорожуватимуть тематичними місцями Полтавщини, а два інші – події відбуватимуться у самій Полтаві, – розповідає Олександр. Окрім українсько-шведських поетичних читань, ми запланували більше п’яти книжкових презентацій, музичні концерти, екскурсії від найкращих гідів. Усе для того, щоб кожен учасник дійства отримав найкращі враження».

Перший фестиваль Meridian Poltava відбувся 8-10 червня 2018 року. Його відвідали впливові літератори, журналісти, професори. Зокрема, Дональд Бустрьом, Агнета Плейель, Езізабет Хьюрт, Мальте Перссон, Ева Стакельберг, Томас Йеннефельт (Швеція), Катя Петровська (Німеччина); з українських: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ігор Померанцев, Галина Крук, Андрій Любка та ін. Загалом під час фестивалю відбулося 24 події у 14-ти локаціях.

Про найяскравіші враження учасників від фестивалю та міста організатори Meridian Poltava зняли фільм. Переглянути його можна за посиланням.

MERIDIAN POLTAVA – фестиваль сучасної шведсько-української поезії. Це триденна культурологічна прогулянка Полтавою, Решетилівкою та полем Полтавської битви із зупинками в місцях, які репрезентують регіон, для поетичних читань та перформенсів.