Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Czernowitz взяв участь у літературному конгресі з поезії Fokus Lyrik

З 7 по 10 березня у Франкфурті-на-Майні відбувся масшабний літературний конгрес з поезії Fokus Lyrik. На запрошення департаменту культури міста Франкфурта в ньому взяла участь і директорка Meridian Czernowіtz Євгенія Лопата. Поруч із численними семінарами та неформальними зустрічами, очільниця Меридіану виступила на панельній дискусії про поезію в інтернаціональному діалозі (з Яном Вагнером та іншими німецькими літературними критиками та культуртрегерами).

Fokus Lyrik на три дні зібрав у Франкфурті найбільш впливових та вагомих поетів, видавців, літературних критиків Німеччини з метою культурного обміну та звернення уваги до сучасної поезії та її майбутнього.

Участь у ньому взяли й учасники фестивалю Meridian Czernowitz минулих років – Моніка Рінк та Трістан Маквардт (куратори конгресу), Макс Чоллек, Дурс Грюнбайн, Ільма Ракуза, Нора Гомрінгер, Андреас Незер, Даніела Данц, Генрік Джексон, Роберт Просер, Енн Коттен, Рікардо Доменек, Маріон Пошман, Даніель Фальб, Ян Вагнер, Евелін Шлаг, Уляна Вольф та багато інших.