Новини Корпорації Новини Фестивалю

Бандити, людські органи й наркотики – в новому романі Андрія Любки «Карбід»

На початку серпня Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ та видавництво «Книги-ХХІ» видадуть нову книжку українського письменника, публіциста і перекладача Андрія Любки під назвою «Карбід». За словами автора, ця книга особлива своєю несхожістю на все, що він писав раніше. «За жанром «Карбід»пригодницький роман, дія якого відбувається у 2015 році, – говорить Андрій, – а мотор сюжету – розповідь про 100 способів контрабанди».

Події в романі розгортаються впродовж паркого й тривожного літа, коли у вигаданому містечку Ведмедів група ентузіастів вирішує збудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому за ними в’язниця плаче і за скільки в Україні можна придбати людську нирку – про все це автор пише з гумором і добірним песимізмом. У цій книжці є сливовиця, рибалки, гробар, сімнадцять розділів, спокуслива й хтива жінка, кілька вбивць, корумпований мер, геніальна ідея, Тиса і безнадія. Натомість у ній немає шенґенських віз, відповідей на всі запитання, кулінарних рецептів і порад, як розбагатіти.

Як зазначає президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев, «авантюрний роман Любки карколомний і кумедний, сюжет захоплює, але уважного читача може здивувати інше: за пригодами вигаданих персонажів впізнаються реальні контрабандні схеми, що діють на українських кордонах. Бандити, людські органи, наркотики – все це описано настільки детально, що будь-який слідчий чи журналіст може у кримінальних справах і статтях цитувати цей роман цілими абзацами».

Перша презентація контрабандно перевезених примірників відбудеться 24 серпня у Празі (Чехія). Наступна запланована у Чернівцях 3-6 вересня 2015 року під час VI Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.