Новини Корпорації Новини Фестивалю

У Чернівцях відкриється виставка графіки за мотивами віршів Пауля Целана

У п’ятницю, 7 вересня о 19:30 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться відкриття виставки німецьких митців Герхарда Фалькнера та Нори Матоци «Деконструкція Жизель/Deconstructing Gisele». Вона є результатом переосмислення та роботи над аналізом арт-видань «Schwarzmaut» та «Atemkristall» – збірок віршів Пауля Целана, що прикрашені гравіюваннями французької художниці Жизель Лестранж.

«Деконструкція Жизель» – спільний проект мисткині Нори Матоци та поета Герхарда Фалькнера, який виник під час перебування авторів у рідному місті Пауля Целана, Чернівцях, на стипендії від Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz (2014 рік). Гравіювання, зроблені Норою, по-новому чітко наслідують та інтерпретують художній стиль дружини Пауля Целана – Жизель Лестранж, на художній почерк якої свого часу вплинули такі пост-авангардисти, як Анрі Мішо, Ів Тангі та ін.

Діятиме виставка з 7 до 9 вересня. Вхід вільний.

*Захід відбувається в рамках IX Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Управління культури Чернівецької міської ради, Українського культурного фонду та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні.