Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає щоденник Ігоря Померанцева

На початку вересня друком з’явиться нова книжка письменника та радіожурналіста Ігоря Померанцева «Вы меня слышите?». До неї увійшли вибрані репортажі, коментарі, переклади, радіоесе та розповіді, що звучали в ефірі й/або були опубліковані в блозі автора. Художнє оформлення видання здійснила Лідія Стародубцева.

Перша презентація книжки відбудеться під час фестивалю Meridian Czernowitz у Чернівцях – 7 вересня о 21:00 у Центральному палаці культури (пл. Театральна, 5, 3-й поверх).

Ігор Померанцев народився 1948 року в Саратові. Виріс і навчався у Чернівцях. Працював сільським учителем в Карпатах і ​​технічним перекладачем у Києві. В 1978 р. емігрував із СРСР і того ж року вперше вийшов у ефір («Радіо Свобода», українська та російська редакції). Біля семи років працював на Бі-бі-сі (Російська служба, 1980-1987). Останні тридцять із лишком років – співробітник «Радіо Свобода» (Лондон, Мюнхен, Прага).

Редактор радіожурналу «Поверх барьеров» та авторських передач «Красное сухое», «Мои любимые пластинки» та ін. Його радіоп’єси «Вы меня слышите?» (із Джоном Шрепнелом), «Любовь на коротких волнах» (із Валентином Гафтом), «Любимцы господина Фабра» (із Сергієм Юрським), «Краткий разговорник для приезжих» (із Іваном Шведовим) звучали на хвилях Бі-бі-сі (World Service), France Culture і Радіо Свобода.

Проза, вірші та есе Ігоря Померанцева перекладені українською, англійською, німецькою, польською, чеською та іншими мовами. Лауреат міжнародного фестивалю теле- і радіопрограм «Эфирная шкатулка» (2011 р.).

Игорь Померанцев. Вы меня слышите? Дневник : проза, поэзия, эссеистика. – Черновцы : Меридиан Черновиц, 2018. 736 с., ил.