Новини Корпорації Новини Фестивалю

Що Жадан робить у Чернівцях?

Протягом наступного тижня у Чернівцях перебуватиме новий учасник резиденції «Пауль Целан 100», письменник і перекладач Сергій Жадан.

За участю автора відбудуться такі події:

13 липня, понеділок, 12:30 – пресконференція у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51). Учасники: Сергій Жадан, кураторка проєкту Євгенія Лопата. Вхід тільки для журналістів.

14 липня, вівторок, 18:30 – автограф-сесія Сергія Жадана з нагоди відкриття виставки графіки Олександра Ройтбурда до книжки «Тамплієри». Локація: Літературний целанівський центр (вул. О. Кобилянської, 51). Вхід вільний (тільки в масках). Захід відбувається в рамках проєкту «Czernowitz сьогодні: світське культурне єврейське життя 2020».

17 липня, п’ятниця, 18:30 – дискусія про Пауля Целана та поетичні читання за участю Сергія Жадана та Катерини Калитко. Модератор: Олександр Бойченко. Локація: Літній театр у парку ім. Т. Шевченка (вулиця Садова, 1А). Вхід вільний (тільки в масках).

Резиденція «Пауль Целан 100» триватиме протягом трьох місяців. Наступні етапи проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020» – його презентація на Форумі видавців у Львові (17-20 вересня), Літературні дні Пауля Целана у Чернівцях (21-23 листопада), представлення антології «Пауль Целан 100» із двомовними текстами резидентів про Пауля Целана у п’яти містах Німеччини (5-11 грудня) та на Лейпцизькому книжковому ярмарку (18-21 березня 2021 року, Німеччина). Всього буде реалізовано 28 подій.

Проєкт відбувається за підтримки Kulturstiftung des Bundes в кооперації зі штутгартською спілкою Ukrainisches Atelier für Kultur und Sport e.V.

Фото Василя Салиги