Новини Корпорації Новини Фестивалю

Сергій Жадан, Олександр Ройтбурд & Со розкажуть про «Meridian Odessa», нову книжку та благодійні концерти

У п’ятницю, 20 травня об 11 годині в Українському кризовому медіа-центрі (м. Київ, вул. Хрещатик, 2, ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності») відбудеться прес-конференція організаторів та учасників нового проекту «Meridian Odessa: мистецьке літо-2016 в Зеленому театрі». Серед них: письменник і музикант Сергій Жадан, художник Олександр Ройтбурд, програмний директор Зеленого театру Євгенія Львова, президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

Під час прес-конференції ви дізнаєтеся про новий літературно-мистецький проект, який відбуватиметься в Зеленому театрі в Одесі (парк ім. Т. Шевченка) протягом трьох літніх місяців. Одним із перших результатів успішної співпраці «Меридіану» з одеситами стане нова поетична книжка Сергія Жадана «Тамплієри» з ілюстраціями Олександра Ройтбурда, яка побачить світ 23 серпня. Тексти, що ввійдуть до цієї збірки, Сергій читатиме на прес-конференції, а Олександр продемонструє свої роботи до книжки.

Програма заходів «Meridian Odessa: мистецьке літо-2016 в Зеленому театрі»

Також під час прес-конференції Сергій Жадан і виконавець Борис Севастьянов представлять благодійний музичний фестиваль «Харків обрав Україну», що спрямований на збір коштів для дітей, чиї батьки загинули, захищаючи Україну в зоні АТО. В проекті в якості артистів братимуть участь «Жадан і Собаки», гурти «Шабля», «Урбаністан», «Хочу ще», «Село і люди», «Папа Карло», виконавець Борис Севастьянов та ін. Концерти відбудуться 1 червня о 18:00 у м. Львів (парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького) та 2 червня о 18:00 у м. Івано-Франківськ (Бастіон). Усі зібрані кошти від продажу квитків та можливі спонсорські внески будуть розподілені між дітьми, в яких батьки загинули в зоні проведення АТО. Контактна особа: Чернявська Катерина, тел. (050) 911 95 20.

***

Інформаційні партнери «Meridian Odessa»: Громадське Культура, Громадське радіо, Українська правда. Життя, «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua, The Odessa Review, Маяк

Організаційний партнер: Зелений театр, Одеса, Impact Hub Odessa