Новини Корпорації Новини Фестивалю

Meridian Czernowitz видає роман про історію однієї подружньої зради

Наприкінці лютого Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ представить нову книжку української письменниці та журналістки Олени Андрейчикової «Тени в профиль». Це психологічний роман-трилер, заснований на реальних подіях.

Коли головний герой підписує робочий контракт і переїжджає до Саудівської Аравії, він ще не підозрює, що за любовний зв’язок із жінкою їх обох тут може чекати смертна кара. Цей факт мають підтвердити четверо свідків – і тоді вже ніщо не зупинить правосуддя. Але заборона кохання тільки посилює потяг, тож обоє героїв мимоволі опиняються втягнутими у вир почуттів без права на втечу.

У романі є все: екзотична країна, стосунки між статями, сюжетна напруга, а найголовніше – яскравий голос авторки, яким вона розповідає відразу дві історії – шукача пригод Стаса та його коханої Джани, а також ліричної героїні з України.

Найважливішим для кожного персонажа цього твору, незалежно від статі, національності й віросповідання, є питання свободи вибору. Особливо це стосується жінки та її права не почуватися тінню в суспільстві. «Ця історія одного адюльтеру перевернула моє життя, – розповідає Олена Андрейчикова. – Вона змусила замислитися, в чому полягає моя власна свобода: як особистості, жінки, добропорядного члена суспільства. Нехай це сталося не зі мною, але іноді здається, що все це разом із героями пережила і я».

Книжка вийде російською та, згодом, українською мовами.

Довідка.

Олена Андрейчикова – письменниця, перекладачка, журналістка. Мешкає в Києві. Перша збірка оповідань «Женщины как женщины» була опублікована в 2015 році. Уже незабаром вона стала однією з десяти кращих в Україні за версією книжкових магазинів «Буква» та «Книжковий супермаркет». Спектакль «Театру Вух» із п’єсою «Чужі» за однойменним оповіданням письменниці гастролює Україною та збирає аншлаги. Друга книга «Таємне понеділкування» і третя «Акулы тоже занимаются любовью» були опубліковані в 2017 році.

Фото Юлії Вебер