Новини Корпорації Новини Фестивалю

«Meridian Poltava» оголосив перших гостей цьогорічного фестивалю

7-9 червня до Полтави приїдуть зірки української та шведської літератури. І поки триває активна підготовка програми, організатори поділилися іменами перших знаменитих учасників фестивалю.

«Із більше, ніж 15 гостей, ми готові представити першу п’ятірку, – поділився директор фестивалю «Meridian Poltava» Олександр Ткаченко. – Для нас честь приймати Героя України Аду Роговцеву. Разом із Катериною Степанковою та Володимиром Маляренком вона проведе творчий вечір у театрі імені М. Гоголя. Передбачаємо, що охочих відвідати цю подію буде чимало, тому додатково продумуємо технічну частину трансляції заходу надворі. Концепція «Meridian Poltava» передбачає вільний вхід для глядачів на всі заходи. Також діє формат відкритих концертів, навіть камерних, котрі плануємо на Театральній площі. Презентую дві команди виконавців: Вікторія Польова з шістьма музикантами та гурт «Лінія Маннергейма». Лауреатка Шевченківської премії, композиторка Вікторія Польова представить програму “Готланд. Послання острову”. Саме на відкритій сцені нашого міста звучатиме історія в музиці непересічного шведського острова. До гурту “Лінія Маннергейма” входять Сергій Жадан, Олег Каданов і Євген Турчинов. Для присутніх вони виконають музичні композиції на ліричні тексти Сергія Жадана. Окрім того, під час самого концерту Сергій декламуватиме свою поезію”.

Ділитимуться творчістю і матимуть нагоду познайомитися з Полтавою і шведські літератори. Двох уже озвучує Олександр Ткаченко: «Дуже чекаємо знайомства з Лассе Сьодерберґом і Анхелою Ґарсія. Це митці з прекрасним досвідом організації Міжнародних днів поезії у шведському Мальме. Тож нам вдасться показати рівень фестивалю і почути поради щодо його розвитку».

Уже незабаром організатори потішать повним переліком гостей і загальною програмою «Meridian Poltavа» 2019.

Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Poltava» здійснюється за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної ради, програми “Culture Bridges” і Посольства Швеції в Україні.