Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ вирушає на Ляйпцизький книжковий ярмарок

Цього року Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ вже вчетверте візьме участь в одній з найбільших книжкових подій Європи – Ляйпцизькому книжковому ярмарку (12-15 березня 2015 року).

Поїздка відбувається за підтримки близьких партнерів корпорації – «Українсько-німецького культурного товариства м. Чернівців при Центрі Gedankendach».

За словами куратора стенду MERIDIAN CZERNOWITZ Євгенії Лопати, участь в подібному заході є дуже важливою для налагодження міжнародних зв’язків. «Ми знаємо, що це буде єдиний український стенд на ярмарку. Але також знаємо, що до Ляйпцігу приїде делегація наших письменників. Будемо раді бачити на стенді українців. Німцям на ярмарку ми плануємо розповідати не лише про літературу, але й ділитися актуальною інформацією про події в Україні, чого так бракує в Європі та Німеччині зокрема».

 «Коли йде війна, то вона відбувається на всіх фронтах. Інформаційному в тому числі, – розповідає президент  MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев. – Ми їдемо туди, де збирається інтелектуальна еліта Європи – митці, філософи, журналісти. Наша місія – донести українське бачення ситуації, оскільки у німецькому просторі присутня в основному російська інформація. Розповідь про книжку-CD Сергія Жадана і «Собак в космосі» «Бийся за неї» у Ляйпцигу є логічним підкресленням місії. Адже зараз ми в прямому сенсі б’ємося за неї – за свободу, Надію, Україну».

Стенд MERIDIAN CZERNOWITZ діятиме в 4 залі, № E502.