Новини Корпорації Новини Фестивалю

MERIDIAN CZERNOWITZ видає психологічний трилер Андрія Любки

У вересні з’явиться друком нова книжка українського письменника Андрія Любки «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан». За сюжетом, п’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить.

Як зауважує Андрій Любка, йому «завжди подобались книжки, в яких автор створює цілий світ, переконує в його справжності, а на останніх сторінках розбиває все це на друзки – і читач залишається приголомшеним несподіваним поворотом подій». «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» це психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.

«Три довгих роки я писав цей роман, додає Андрій Любка, – разом із героєм переслідуючи його ворога, западаючи з ним у депресії і радіючи його успіхам. Чому детектив? Щоб мені цікавіше було його писати, а читачам – читати».

За словами видавця, президента Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослава Померанцева, «читаючи цей роман, мене не полишало враження, що насправді я дивлюся фільм – настільки тут усе кінематографічно. Це психологічний трилер з елементами еротики й оперних арій (хоча оперних арій, на жаль, більше). Сюжет, у якому напруга зростає з кожною прочитаною сторінкою. Центральноєвропейський роман, дія якого розгортається у Польщі, Україні й Румунії. Детектив із вражаючим фіналом, післясмак якого, наче у доброго вина, хочеться розтягнути надовго. Ми видали вже п’ять книжок Андрія, але цей роман відкриває нам нового автора – зрілого, майстерного, вишуканого».

Ілюстрації до книжки створила київська художниця Альона Шум. Перша презентація відбудеться 9 вересня під час ІХ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.