Новини Корпорації Новини Фестивалю

Автори MERIDIAN CZERNOWITZ дискутуватимуть про творчість Пауля Целана на Віденському книжковому ярмарку

Із 7 по 11 листопада команда й автори Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ візьмуть участь у третій частині проекту «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність 2018», який реалізується Meridian Czernowitz та Літературним целанівським центром.

Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Андрій Любка, Святослав Померанцев та Євгенія Лопата виступлять з презентацією проекту й дискусією про життя і творчість Пауля Целана на Віденському книжковому ярмарку, який триватиме у столиці Австрії з 7 по 11 листопада. Також упродовж ярмарку щоденно з 10 до 18 години тут діятиме стенд MERIDIAN CZERNOWITZ (Зал D, стенд № А09), де всі бажаючі зможуть отримати інформацію про корпорацію, місто Чернівці, поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ, ознайомитися з книжками, а також поспілкуватися з прес-секретарем корпорації Лілією Шутяк та кураторкою Літературного целанівського центру Іриною Манжос.

У вересні та жовтні подібні літературно-дискусійні заходи про життя і творчість Пауля Целана вже пройшли в містах України та Німеччини. Наступний відбудеться 16 листопада у Парижі.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ:

ВІДЕНЬ

7 листопада 19:00 

Подія:  Творча зустріч із сучасними українськими письменниками

Локація:  Ресторан Schrnk (Otto Bauer Gasse 26, 1060)

Учасники:  Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Андрій Любка

Модератор:  Євгенія Лопата

Мови:  українська, німецька

У кооперації з Ukrainische Kulturtage / U stream Fest

 

8 листопада 14:45 

Подія:  Пауль Целан та сучасна українська поезія

Локація:  Віденський книжковий ярмарок, зал D, сцена Radio Wien-Bühne (Trabrennstraße, 1020 Wien)

Учасники:  Ігор Померанцев, Андрій Любка, Святослав Померанцев

Модератор:  Євгенія Лопата

Мови:  українська та німецька

ПАРИЖ

16 листопада 19:00 

Подія:  Дискусія на тему: Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність” та творча зустріч із сучасними українськими письменниками

Локація:  Centre Culturel d’Ukraine en France, 22 avenue de Messine Paris 75008

Учасники:  Сергій Жадан, Ігор Померанцев

Модератор:  Євгенія Лопата

Мови:  українська та французька

ВХІД НА ВСІ ЗАХОДИ ВІЛЬНИЙ.

Заходи відбуваються за підтримки Українського культурного фонду та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні. Коопераційний партнер – Ukrainische Kulturtage / U stream Fest.

Український культурний фонд державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.