Новини Корпорації Новини Фестивалю

Андрій Любка запрошує відвідати «Кімнату для печалі»

У четвер, 20 жовтня о 19:00 у книгарні Є (м. Київ, вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація нової прозової збірки Андрія Любки «Кімната для печалі». Вхід вільний.

За словами автора, існує дві однаково правильні стратегії: починати презентаційні тури з Києва та закінчувати тур гучною презентацією в столиці. «Я обрав другий варіант, – розповідає Андрій Любка, – бо це буде мій останній виступ цього року в Україні відразу після Києва їду на два місяці закордон, де почну писати новий роман. Такі речі пишуться на самоті, в кімнаті для печалі. Тож перед довгим зануренням в одинокість і роботу хочеться бачити багато приємних облич, відповідати на питання й підписувати книжки. До зустрічі!».

«Кімната для печалі» – нова збірка сюжетно не пов’язаних між собою оповідань Андрія Любки, які, однак, можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головним героєм цього роману є самотність. Покинуті, ревниві, зовсім юні й поглинуті спогадами про вже прожите життя – усі ці люди на межі відчаю знаходять власне місце для плекання туги, кімнату для печалі, захисну мушлю. Знаходять, бо знають: саме самотність – найприродніший стан людини.

Книжка побачила світ на початку вересня у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ. Її презентації вже відбулися у Чернівцях, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Бучачі. На черзі – Дрогобич (11 жовтня), Червоноград (11 жовтня), Луцьк (12 жовтня), Острог (13 жовтня), Рівне (13 жовтня), Золочів (14 жовтня) та Київ (20 жовтня).